30. toukokuuta 2012

Dokkari koottu / Documend assembled

Tänään sitten sanoimme, että ok, tämä dokumentaatio on nyt tällainen ja sellaisenaan tässä hetkessä valmis. Eli kovin on vaikeaa on sanoa, että ei olisi mitään viilattavaa mutta kyllä se nyt saa olla noin. Nyt uunituoretta tilitystä:
Aliarvioin huimasti tekstitykseen tarvitun ajan ja tein kaksi tiivistunnelmaista vuorokautta läpeensä hommia ottaakseni kiinni tämän virhearvioinnin aiheuttaman tilan. Ja dokumentin tekstityksiin varmaan on tarttunut jotain tästä hopusta. Mutta siis prosessit ovat sellaisia. Uusi leikkausohjelma, paljon puhetta ja sanottavaa joka ei käänny englanniksi ihan sanasta sanaan ja sitten vielä pienen pientä fiksailua, joka on kuluttavaa kun kokonaisuus on niinkin pitkä. Jos alustavasti materiaalia oli noin 26 tuntia ja sitten kävimme sitä lävitse yhdessä ja erikseen ja tiivistimme työpajaviikonlopun prosessin lopulta 1 tunnin ja noin 10 minuutin pituiseksi "läpikäynniksi".
Koska työstämme materiaalia vielä verkkosivuja varten, on projektin tuotanto vielä käynnissä, ja paljon oleellista itse projetillekin tulee esiin nettisivuille laitettavista videoista, ne eivät siinä mielessä ole vain "extraa" vaan tärkeä osa tätä projektia. Varmaankin joudumme vielä tarkentamaan sitä itsellemmekin, että mikä on tämän nyt valmistuneen dokumentaation suhde on tähän hankeeseen kokonaisuudessaan. Se ei nimittäin ole lopputulos.

______

Today we said that - Okay this documentation is now like this - and as it is here at this moment - ready. That meaning that it is very hard to say that there wouldn't have been left anything to tweak but now it may be left like that. Now fresh pouring of thoughts from behind the scenes:   I totally underestimated the time needed to make the subtitles and made two quite intensive days and nights work in order to compensate for the situation that this bad assesment led me. And there must be some traces left in the document subtitlesofthat hurry. But processes are like that. New editing software, lot of talk that dosn't traslate easily end then little fixing of this and that, which is tiresome when the entity is even that long. If we initially had material about 26 hrs and then we went through it together and individually ending up with a 1 hr and 10 minutes of distillation  - or like we say a "walkthrough" of the process of the workshop weekend. Because we still work on the material for the web pages, the project production still going, and lot of the essential things to the project are presented through the videos put on to the project's web page. And they are not in that sense in anyway "extra" but an important part of this project. We probably have to still focus a bit to orselves as well  that  what is the relationship of this documantation to the whole project. Because it is not the end result.